Μάιος 2012

Η ιδέα της Ηλιάνας να στηρίξει οικογένειες σε ανάγκη πήρε μορφή και «στεγάστηκε» σε ένα κτίριο που ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως από την COSMOTE.
Στην προσπάθεια αυτή σημαντική ήταν και η βοήθεια δεκάδων εθελοντών.
Εκεί, πλέον συνολικά 200 οικογένειες θα μπορούν να βρουν για έναν ολόκληρο χρόνο τη στήριξη που έχουν ανάγκη, χάρη στο «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια».
 
Δες όλη την πορεία υλοποίησης της ιδέας στο παρακάτω video:

Το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» ξεκίνησε τη λειτουργία του με την υποδοχή των πρώτων οικογενειών που θα λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται στο κτίριο. Οι οικογένειες ξεναγήθηκαν στους διαμορφωμένους χώρους, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει το πρόγραμμα, ενώ έλαβαν και τα πρώτα αγαθά που τους προσφέρονται. Κοντά τους βρέθηκε και η Ηλιάνα, η οποία και οραματίστηκε την ιδέα, συνεχίζοντας να δίνει το «παρών» και να προσφέρει τη βοήθειά της!

Μετά την υλοποίηση της πρώτης ιδέας της ενέργειας «Ο κόσμος μας, εσύ», ήταν η ιδέα της Ηλιάνας Καραβιώτη να βοηθήσει οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη που αποτέλεσε την αφορμή, για να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει ανθρώπους με το ίδιο όραμα.
 
Έτσι, όλοι μαζί ενώσαμε τις δυνάμεις μας και δημιουργήσαμε το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» για τις ανάγκες του οποίου ανακατασκευάσαμε ένα τριώροφο κτιρίο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων) στην περιοχή  Μακρυγιάννη. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και το κτίριο ξεκίνησε τη λειτουργία του την Πέμπτη 3 Μαΐου,
 
Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, που ήταν το αποτέλεσμα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στην ομάδα εργασίας της COSMOTE, την Ηλιάνα και την πολύτιμη ομάδα εθελοντών μας, θα στηρίξει μέσα σε έναν χρόνο 200 οικογένειες που δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο, ενώ διαθέτει τις υποδομές, για να στηρίζει ακόμα περισσότερες στο μέλλον.
 
Η στήριξη θα είναι υλική, αλλά και συναισθηματική και θα περιλαμβάνει σε βάθος χρόνου είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, πρόσβαση στο internet, πρόσβαση σε ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, και πολλά άλλα.
 
Δείτε πώς, όλοι μαζί, διαμορφώσαμε τους χώρους που θα υποδεχθούν τις οικογένειες