Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια

Το Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια δημιουργήθηκε στα πλαίσια της ενέργειας «ο κόσμος μας, εσύ»,  εκπληρώνοντας την επιθυμία της Ηλιάνας Καραβιώτη, η οποία ήθελε να στηρίξει οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 το Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια ξεκίνησε τη λειτουργία του στο τριώροφο κτίριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων) στην περιοχή  Μακρυγιάννη. Η COSMOTE, κάλυψε εξ ολοκλήρου τα έξοδα της πλήρους ανακατασκευής του κτιρίου και του εξοπλισμού του.
Στην προσπάθεια αυτή πολύτιμη υπήρξε και η συμμετοχή δεκάδων εθελοντών.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει πολύπλευρη στήριξη σε 200 οικογένειες συνολικά, που βρίσκονται σε ανάγκη, για έναν ολόκληρο χρόνο.  Πιο συγκεκριμένα, η στήριξη αυτή θα είναι υλική, αλλά και συναισθηματική, καθώς θα περιλαμβάνει σε βάθος χρόνου είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, πρόσβαση στο internet, πρόσβαση σε ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, και πολλά άλλα.

H επιλογή των οικογενειών
Η επιλογή των 200 οικογενειών πραγματοποιήθηκε από το Κ.Υ.Α.Δ.Α. ανάμεσα σε οικογένειες που ως αρμόδιος φορέας, έχει ήδη καταγράψει.

Τα μέλη των οικογενειών είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, ενώ δόθηκε προτεραιότητα στους κατοίκους του Κουκακίου, Μακρυγιάννη και γύρω περιοχών, με στόχο το πρόγραμμα να ενταχθεί στη ζώνη της περιοχής.

Η επιλογή των οικογενειών που θα συμμετάσχουν στο «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» έγινε με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που έχει δηλωθεί, σύμφωνα, δηλαδή, με τα νόμιμα έγγραφα (φορολογική δήλωση, Ε9), την κάρτα ανεργίας και το βιβλιάριο απορίας. Επίσης, συνυπολογίστηκε ο αριθμός των μελών, αλλά και άλλες ιδιαίτερες ανάγκες όπως ανήλικα τέκνα, ηλικιωμένοι και μέλη με αναπηρία.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω για τα Προγράμματα και Δράσεις του ΚΥΑΔΑ, απευθυνθείτε στα τηλ. επικοινωνίας 2105246516 και 2105246515